Pricing Table Particle

Quickly drive clicks-and-mortar catalysts for change
 • Basic
 • Standard Compliant Channels
 • $50
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 1 GB of space
 • Support at $25/hour
 • Sign Up
 • Premium
 • Standard Compliant Channels
 • $100
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 10 GB of space
 • Support at $15/hour
 • Sign Up
 • Platinum
 • Standard Compliant Channels
 • $250
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 30 GB of space
 • Support at $5/hour
 • Sign Up

Zalai Falvakért Egyesület

Kiadványaink

Mi.Nők. Egymásért. Együtt. - Fotókiállítás

A Zalai Falvakért Egyesület, a Flex Foundation támogatásában a Mi.Nők. Egymásért. Együtt. programja keretében pályázatot hirdetett amatőr és profi fotográfusok számára csoportos kiállításon való megjelenésre. A pályázatra beérkezett és zsűrizett alkotásokból 2022. május 31-én nyílt kiállítás Zalaegerszegen a Hevesi Sándor Színházban. A felhívásra összesen 22 alkotó küldte be a pályamunkáit, a zsűri 95 alkotásból választotta ki 9 alkotó 34 képét. A díjazott és kiállított fotók a bővebben gombra kattintva tekinthetőek meg.

Díjazottak

1.helyezett – Zsűridíj 

Boros Károlyné – Szánkózás – Fityeház, 2019

A fotó 2019. januárban készült Fityeház községben. Mozgáskorlátozott édesanya közös szánkózása egészséges kislányával.

 

2.helyezett – Zsűridíj

Vitray Anna Zsófia – Zöld ház után

A Zöld ház után c. anyagom (részlete) arról mesél, hogy édesanyámmal számot vetünk az elmúlt tíz évünkkel - hogy miként kerültük kettecskén újra és újra nehéz élethelyzetekbe, s hogy milyen koncentrált módon támaszkodtunk egymásra, mint anya és gyermeke.

 

3.helyezett – Zsűridíj

Kiss-Somogyi Judit - Női háló (5 db sorozatból álló kép)

Mindenki életében van egy olyan ember,akit nem tud, hogy miért és hogyan érdemelt ki ,de úgy vigyáz rá ,mint egy drágakőre . A női erők különös módon találnak egymásra ,és ezek az erővonalak olyan hálót alkotnak az életünkben ,ami képes minket megtartani ,inspirálni ,elgondolkodtatni ,szárnyra kelteni . Pár mondat kevés ahhoz ,hogy megismerjék Önök is az én női barátomat,és megértsék azt az erőt és szeretetet ami hozzá köt évtizedek óta ,de megpróbálom leírni ,és őt pár fotóval bemutatni . Takácsné Martincsevics Veronikának hívják,Dötkön él családjával és a falujával . Igen , a falujával , ugyanis ebben a picike kis zalai zsákfaluban 48 ember él . Vera itt polgármester ,egy másik faluban óvodavezető ,mellette a környékbeli emberek programszervezője. Tiszteli a családi ,az egyházi ,és a zalai (falusi) hagyományokat .Fontosnak tartja ,hogy a programok figyelemfelkeltőek legyenek,minőséget közvetítsenek és minden korosztályt megszólítsanak. Nem ismerhetek minden zalai nőt ,de őt igen . Tudom a vívódásait ,ismerem a terveit ,sírtunk és nevettünk is már együtt . Ha az irigységet lehet pozitív értelemben említeni ,akkor én irigylem őt, mert mindenki szereti. Olyan jó humora van ,hogy könyörgünk neki ,lépjen fel egy stand up műsorban ,de egyelőre hajthatatlan. Azt kívánom minden kisfalunak ,hogy nekik is ilyen vezetőjük legyen ,és akkor náluk is mindig sütni fog a nap ,mindig lesz nevetés,muzsika ,zalai babos káposzta,kézműves kenyér,Zalai Borút ,Bugybarangolás,és Dötkről elszármazottak találkozója.

A sorozat további fotói a képre kattintva megtekinthetőek.

 

Különdíj 

Marancsics Erika – Határtalan futóink (sorozat)

az edző (Góczánné Tóth Zsuzsanna, 2022,04.23.,Ifj sportc., Zeg.)
a nyelvtanár ( Bérces Edit, 202204.23. Jótékonysági futás az autistákért ,Zeg.) 
a fogorvos (Lubics Szilvia, 2021.12.31. Szilveszteri maraton,Zeg.)

A sorozat további fotói a képre kattintva megtekinthetőek.

 

Marancsics ErikaA példaadók (sorozat)

előttem_az_utódom ( Góczánné Tóth Zsuzsanna, 2020.07.08, Ifj.Spotrc.Zeg.)
gyertek (Bérces Edit, 2022.04.23.,Jótékonysági futás az autistákért. Zeg.)
jarókelők_között (Lubics Szilvia, 2021.12. 31. Szilveszteri maraton, Zeg.)

A sorozat további fotói a képre kattintva megtekinthetőek.

 

 

 

A zsűri értékelése alapján a kiállításra kiválasztott további fotók

Boros Károlyné - Focisuli

A fotó 2022. márciusában készült Fityeház községben. Édesanyák fociznak gyermekeikkel a falu központjában található focipályán.

 

 

Boros Károlyné - Főzőverseny

A fotó 2021. szeptemberben készült Nagykanizsán a Kanizsai Dorottya Kórház Semmelweis-napi rendezvényén, közös főzés alkalmával a Csónakázó-tónál. A képen ápoló, szociális munkások és kórházi önkéntes segítő látható az ételek fűszerezése közben.

 

Vitray Anna Zsófia – Barátnőim

A képen két barátnőm ölelkezik egy közös meditálás után. A mindennapokban gyakran így kapaszkodunk egymásba: többen összegyűlünk, megfogjuk egymást kezét, beszélgetünk - feltöltekezünk egymás humora, kedvessége és szeretete által. Ez a női közeg mindig biztonságot és melegséget ad az embernek, nem számít, hogy milyen gyakran tud részt venni az együttlétekben; mindig ugyanonnan folytatódnak a kapcsolódások, s mindig nyitott szívvel fogad ez az inspiráló, befogadó leányközösség.

 

 

Vitray Anna Zsófia – Flóta tekintete

Egyik csodás barátnőm kezében a másik: Flórának véget ért egy nagy szerelem, s Fanni ,,megtartja” őt. A kép télen készült a kedvenc filmtekercsemre. Nagyon hideg volt, fájtak az ujjaim ahogyan az analóg fényképezőgépemben a filmet húztam. Igen, összességében ez egy nehéz nap volt. Emlékszem, hogy nem volt jól egyikünk sem, egymás mellett mégis könnyebbek lettünk - sőt mi több felszabadultak. Végül még nevetgéltünk is...

 

 

Vitray Anna Zsófia – Utópia 1-4. (sorozat)

Utópia c. sorozatom egy részlete látható a fényképeken. Az anyag a világjárvány második hulláma alatt készült. Reménytelennek láttam az elkövetkezendőket, s ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy talán nincs is jövő az elemi fizikai értelemben. Viszont ha ez így van, mi az az örökérvényű erő, ami sorsunkat alakítja? Az intim emberi kapcsolataimban, s a barátságaimban leltem meg a választ; hogy ezek által folyamatosan átalakulunk, leképeződünk és újjászületünk. A képeken kirajzolódik ennek a felismerésnek a belső útja, és ezáltal az én felszabadulásom is.

A sorozat további fotói a képre kattintva megtekinthetőek.

 

 

Bérces Edit - Az idősgyógyítás és-gondozás EGYÜTT KÖNNYEBB 1-3. (sorozat)

Zalaegerszeg 2019 és 2022 között. A szemész Fatalin Krisztina doktornő. A segítő fiú: Tóth Péter gimnazista, a gondozó: Péter Andrea.

A sorozat további fotói a képre kattintva megtekinthetőek.

 

Bérces Edit - Szolgálat (Erős vár a mi Istenünk!)

Helyszín: Evangélikius templom, Zalaegerszeg, 2022. áprilisában. Árilis 24-én konfirmáció zajlott a templomban. Zsugyel Kornél evangélikus lelkész munkáját segítette Szabó Vilmos és felesége Zsuzsanna, aki szintén lelkész a szolgálatban. Az orgonán Décsy - Paál Enikő játzsott (a képen). A női kézimunka az énekeskönyv borítóját díszíti. Árilis 17-én nők is nők szolgáltak, illetve olvastak föl.

 

 

Peresztegi Hanna – Szemlesütve

Sokszor vannak a nők nehéz helyzetben, főleg vidéken, főleg, azok, akik hátrányos helyzetű térségekben élnek. Nem tudnak tanulni, nincsen lehetőségük kitörni, nincsen előttük minta. Be vannak zárva a saját világukba, a saját hátrányos helyzetükbe, nem látnak ki belőle.

 

Peresztegi Hanna – Kitörés

Kitörés című képem azt mutatja meg, hogy mit kellene tenni azon elnyomott nőknek, akik „ketrecbe zárva”, elnyomás alatt élnek, dolgoznak, gyereket nevelnek. Meg kell találniuk az életcéljukat, valamint azt a segítő közeget, ami támogatja őket abban, hogy elérjék azt, tudatosan, hogy ki tudjanak törni a rabságból.

 

Peresztegi Hanna – Háromszög

Háromszög képem a női lét 3 pillérét villantja fel: legyél szép, karcsú, tökéletes, emellett állj helyt a munkában, a gyereknevelésben, és legyél boldog, elégedett nő. Ahogy a korcsolyázó siklik a jégen, látszik, hogy elég egy rossz mozdulat, egy cseppnyi bizonytalanság, hogy ez a törékeny egyensúly megboruljon.

 

Peresztegi Hanna – Már csak pár lépés

A meggyötört láb, a sok gyakorlás, küzdés eredménye. A tánc, a közösség segít megtalálni az önazonosságot, adhat egy olyan önbecsülést, célt, amely eszköze lehet a kitörésnek, egy életpálya is lehet. Vagy egyszerűen csak egy olyan hobbi, ami színt visz a mindennapokba.

 

Bedő Andrea - Generációk együtt

Húsvétkor együtt, nem csak virtuálisan élvezve egymás társaságát.  A nagymama, a nagynéni és az unokahúg - 84 - 54 - 32. Zalaegerszeg (55ezer) - Bödeháza (57) - Budapest.(1,7 millió) A kezekben történetek, főzések, írások, növényápolás, szeretet, mindegyik dolgos, ki laptopon, ki kémcsövek közt, ki pedig metszőollóval. Kinek unokája is van, kinek gyereke sincs, kinek nem tudni mit hoz a jövő. A kezek összeérnek és a lelkek is. 

 

Bedő Andrea – Kreatív kötelesség

Felelősséggel tartozunk a helyi tudások átörökítésében. A közös alkotás a kreativitás, amit mások is élveznek, ehhez mind hozzásegít. A kép egy fotópont közös kialakítása közben készült, a fehér szín festését kezdjük a hetési mintakincsből vett motívum alapján. A végeredménye egy hatalmas hetési mintás piros tojás, melyet "élőben" háromszázan, az interneten pedig több ezren láttak. A vidéki nők kötelessége, hogy csempésszük be a kultúránkat a mindennapjainkba, úgy, hogy az szerethető legyen. 

 

Bedő Andrea – Letűnt női tevékenységek

A lánynevelés része volt, régen az iskolában írást, olvasást, zenét, rajzot, festést, hímzést és egyéb kézimunkaformákat tanítottak. Több helyen az asszonyok a hímzésből pénzeltek, jórészt abból ruházkodtak. A korok változnak, a most divatos minimálba kevésbé illenek a nagymama hímzései is. Népművészeti egyesületek törekvése a minták, hímzéstechnikák megőrzése, visszatanítása. A fiatalok is megkérdőjelezik, kell ez nekünk? A képen egy hetési hímzés készül. 

 

 

Bartók Andrásné Gyöngyvér – Pszichorezisztencia

Az ELTE Pszichológiai Tanszékének PSZINAPSZIS XXI. sz.-i kérdések és válaszok a nőkről nőknek előadás sorozatának szünetében készült a kép Budapesten 2011-ben. A résztvevő arca lélektani elhivatottságot sugároz.

 

Martin Jánosné – Hagyományőrzés

A balatonfüredi Romantikus reformkor rendezvényén készült a fotó. Varázslatos, hogy milyen sokan tartják fontosnak, hogy Füred reformkori hagyományait ébren tartsák. A szépség, a  jó ügyért tenni akarás, ami ezt a sok nőt a felvonulók közé viszi.

 

 

 

 

 

Zalai Falvakért Egyesület

Székhely: 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10.
Postacím: 8900 Zalaegerszeg, Kossuth utca 47-51.
Telefon: +36 92 511 260
Mobil: +36 30 348 8765, Mobil: +36 30 997 1681
E-mail: zalafalu kukac t-online.hu zalaifalvak kukac gmail.com