Pricing Table Particle

Quickly drive clicks-and-mortar catalysts for change
 • Basic
 • Standard Compliant Channels
 • $50
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 1 GB of space
 • Support at $25/hour
 • Sign Up
 • Premium
 • Standard Compliant Channels
 • $100
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 10 GB of space
 • Support at $15/hour
 • Sign Up
 • Platinum
 • Standard Compliant Channels
 • $250
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 30 GB of space
 • Support at $5/hour
 • Sign Up

Zalai Falvakért Egyesület

Aktuális

Meghívó a falugondnoki tagozat vezetőségválasztó ülésére

A Zalai Falvakért Egyesület falugondnoki tagozata 2020. szeptember 9-én, szerdán tartja a falugondnoki tagozat ülést. Kezdés: 13.30

Tervezett napirendek (részletek az aláírások alatt): 
Regisztráció, tagsági viszony rendezése
1. Beszámoló a falugondnoki tagozat tevékenységéről, az egyesület falugondnoki szolgálatokat segítő szakmai, módszertani feladatellátásáról. 
A várható változásokról: alapképzés, továbbképzés, új szolgálatok indítása
2. A falugondnoki tagozat ügyrendjének módosítása. 
3. A falugondnoki tagozat vezetőségének megválasztása 
4. Elkészültek az igényelt „falugondnoki szolgálat” matricák – ezen alkalommal átvehetők.
5. Szakmai és közösségi program a Gyöngybagolyvédelmi Alapítvánnyal

A falugondnoki tagozat ülésére – tekintettel a napirendek fontosságára - tisztelettel hívunk és várunk.
A falugondnoki tagozat ülésére visszajelzést várunk a mellékelt lap megküldésével, 2020. szeptember 7-én 15 óráig (telefonon, faxon, e-mailben a levél alján és a mellékletben is közölt elérhetőségeken)

Üdvözlettel:

Kucséber József, a falugondnoki tagozat vezetője
Guitprechtné Molnár Erzsébet, a Zalai Falvakért Egyesület elnöke
Szeder-Kummer Mária, ügyvezető titkár

Kiegészítések a napirendi pontokhoz:

1. Öt évvel ezelőtt kezdte meg a munkáját a Zalai Falvakért Egyesület 7 fős tagozat vezetése. Az eltelt időszak tevékenységeit idézzük fel sok fényképpel.

Változásokról: az elmúlt öt év számos jogszabályi változást hozott a falvak, falugondnokok és a szolgálatok életében. Röviden ezeket tekintjük át. 

A legfrissebb: A Magyar Közlöny 2020. évi 179. számában megjelent a Kormány 1458/2020. (VII. 30.) Korm. határozata a falu- és tanyagondnoki szolgálat vonatkozásában a képzés megyei önkormányzatok általi szervezésének kidolgozásáról. A Kormány felhívja az emberi erőforrások miniszterét, hogy a falu- és tanyagondnoki képzés szervezésének a szolgáltatás helye szerint illetékes megyei önkormányzat általi ellátása érdekében, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége véleményének kikérését követően – az igazságügyi miniszter bevonásával – tegyen javaslatot a szükséges jogszabályok módosítására, valamint vizsgálja meg a megyei önkormányzatok feladatbővítésének költségvetési hatásait. Felelős: emberi erőforrások minisztere és az igazságügyi miniszter, Határidő: 2020. szeptember 30.

2. A falugondnoki tagozat ügyrendjét a falugondnoki tagozat vezetősége módosítási javaslataival (11 fős vezetés, 5 évenkénti választás) a ZFE elnöksége elfogadta (2020.02.18-án) elfogadta és azt a tagozatnak elfogadásra ajánlja.  

3. A falugondnoki tagozatvezetés létszáma – tekintettel a 161 fős falugondnoki hálózatra – annak ügyrendje szerint 7-ről 11 főre növekszik. A bővülő vezetésbe a jelöléseket Benkő Jánosné Erika (Mobil: 06.30.997.5692) és Sütheő Jánosné Gabinál (Mobil: 06.30.773.5145) és a helyszínen is lehet tenni. 

Kiket várunk a jelöltek közé: akik tagjai az egyesületnek, továbbá személyes példájukkal, érdekérvényesítő, szervező tevékenységükkel segítik a tagozatot, kapcsolatot építenek a szomszédságaik falu-és tanyagondnokaival, akiknek falugondnoki munkájuk minta és egyben a munkáltatójuk viszonyulása is segítőkész a ZFE falugondnoki tagozatának tevékenységéhez. A megválasztott vezetőség maga közül választja meg a tagozat vezetőjét.  

4. Szakmai és közösségi program a Gyöngybagolyvédelmi Alapítvánnyal – dr. Klein Ákossal. A települések élővilágának megóvása a településen lakó közösség szívügye! Másnak nem lesz fontos, hogy a faluban évszázadok óta visszatérő fehérgólyák látványa jó érzéssel tölti-e el az ottlakókat. Társbérlőink jelenlétét még nem is olyan régen tudtuk értékelni, és megbecsülésüket újra tudjuk tanulni.

A füstifecskék, fehérgólyák, denevérek mellet a településeken költő épületlakó bagolyfajok védelméért nagyon egyszerű módszerekkel tehetnek a helyben élők. És ki tudná jobban megmondani, hogy kinek a padlásán tollasodik éppen hat gyöngybagolyfióka, mint az a falugondnok, aki minden idejét a faluban és a faluért tölti? Így válhat falugondnokból bagolygondnokká is valaki.

A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány rövid előadással egybekötött beszélgetés formájában szeretné segíteni a falugondnokok tájékozódását a településeken kivihető madárvédelmi lehetőségekről.

Megtekintjük a közelmúltban önkormányzati kezdeményezésre felállított bagoly-oszlopládát, és egy kis barkácsolással közösen is készítünk odúkat.

 

Zalaegerszeg, 2020. szeptember 1.

 

Zalai Falvakért Egyesület

Székhely: 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10.
Postacím: 8900 Zalaegerszeg, Kossuth utca 47-51.
Telefon: +36 92 511 260
Mobil: +36 30 348 8765, Mobil: +36 30 997 1681
E-mail: zalafalu kukac t-online.hu zalaifalvak kukac gmail.com